דניאל בן סימון, ח"כ לשעבר מטעם מפלגת העבודה בכנסת ה- 18, הוא עיתונאי, סופר, פובליציסט, פוליטיקאי ושדרן ברדיו ובטלוויזיה. בן סימון נולד במרוקו, בעל תואר שני בעיתונות, וכיום מרצה מבוקש המציע מגוון הרצאות מעשירות, מרחיבות ידע ומעניינות במיוחד.
אודות דניאל בן סימון
דניאל בן סימון נולד בעיר מקנס שבמרוקו בתאריך 29 באפריל 1954. בהיותו בן 16 בלבד עלה לישראל במסגרת עליית הנוער והתמודד עם קשיי קליטה רבים. בן סימון התגייס לחטיבת גולני ועם שחרורו פנה ללימודים אקדמיים, וסיים בהצלחה תואר ראשון במדעי המדינה וסוציולוגיה באוניברסיטת חיפה. במהלך לימודיו שימש כיו"ר ראש אגודת הסטודנטים ועסק לראשונה בפעילות ציבורית. בשנת 1981 התחתן ונסע ללמוד תואר שני בעיתונות באוניברסיטת בוסטון.עם שובו ארצה הצטרף בן סימון לעיתון "דבר" והחל את הקריירה הענפה שלו בעיתונות. בן סימון שימש ככתב מדיני ופרלמנטרי עד לסגירת העיתון ב- 1996. במהלך עבודתו בעיתון דבר פרסם את ספרו הראשון "ארץ אחרת: ניצחון השוליים" העוסק בקריסת מחנה השמאל בבחירות והנסיבות שהובילו לעליית הליכוד. לאחר מכן החל לכתוב בעיתון הארץ, במסגרת עבודתו התמקד בין היתר בסקירת החיים בפריפריה ובעיירות הפיתוח.
דניאל בן סימון פרסם שני ספרים נוספים במהלך עבודתו בעיתון הארץ, "קסם על שפתי מלך" שפורסם בשנת 1999 ו- "עסקה אפלה בדרום" שפורסם ב- 2002. בתחילת שנות ה- 2000 נשלח בן סימון לסקר את הקהילות היהודיות בחו"ל, במיוחד בצרפת.
בשנת 2004 זכה לפרס סוקולוב לתקשורת, ב- 2007 הוציא ספר נוסף בשם "נשיכה צרפתית- סיפורה של חרדה יהודית". בשנת 2008 חצה את הקווים מעולם העיתונות לפוליטיקה, הצטרף לתנועת העבודה ונבחר מטעמה לח"כ בכנסת ה- 18.
כיום, בן סימן מרצה, מנחה תכניות בטלוויזיה וממשיך לעסוק בנושאים חברתיים ובקידום מיעוטים בתקשורת.
הרצאות של דניאל בן סימון
- החברה המוסלמית בצרפת- בחמישים השנים האחרונות היגרו לצרפת מיליוני מוסלמים ובשנים האחרונות ניתן לראות כי צעירים מוסלמים רבים חוזרים למקורות ומתקרבים לדת. סוגיית המהגרים המוסלמים מעסיקה רבות את הצרפתים. בהרצאה מרתקת ומעניינת מציג בן סימון את בעיית הזהות שמעיקה על צרפת, גל הטרור הפוקד את המדינה, והוא מעלה שאלות כמו האם צרפת מנעה מהמהגרים להיטמע בקרבה או שהמוסלמים בחרו להימנע מהתבוללות בצרפת, וחסמו עצמם מלהיטמע בעם ובתרבות המקומית.
- המוסלמים והיהודים בצרפת- בבאמצע המאה שעברה מוסלמים ויהודים רבים עברו לצרפת, ובמשך שנים ארוכות חיו שתי הקהילות זו לצד זו בהרמוניה ובשלווה. בעשרים השנים האחרונות שתי הקהילות התרחקו זו מזו והגיעו לכדי עימותים רבים המאיימים ומערערים את אופייה הרפובליקני הייחודי של צרפת. בהרצאה זו סוקר בן סימון את תולדות שתי הקהילות, הסיבות לקרע ביניהן וההשלכות לכך.
- החוליות החלשות של החברה הישראלית- בשנים האחרונות ניתן לראות עיתונאים רבים שחוצים את הגבול והופכים לפוליטיקאים. בן סימון מדבר מניסיונו האישי ומציג מה עובר על עיתונאי שהופך להיות פוליטיקאי ונציג העם.
- על פוליטיקאים, עיתונאים ומה שביניהם- בחמישים השנים האחרונות היגרו לצרפת מיליוני מוסלמים ובשנים האחרונות ניתן לראות כי צעירים מוסלמים רבים חוזרים למקורות ומתקרבים לדת. סוגיית המהגרים המוסלמים מעסיקה רבות את הצרפתים. בהרצאה מרתקת ומעניינת מציג בן סימון את בעיית הזהות שמעיקה על צרפת, גל הטרור הפוקד את המדינה, והוא מעלה שאלות כמו האם צרפת מנעה מהמהגרים להיטמע בקרבה או שהמוסלמים בחרו להימנע מהתבוללות בצרפת, וחסמו עצמם מלהיטמע בעם ובתרבות המקומית.