עורך דין יניב אופק הוא מומחה ידוע למזרח התיכון והחברה הערבית, אשר מתמקד בהרצאותיו הרבות בעיקר ביחסיהם של החברה האזרחית עם ארגוני הטרור, הגירה ודמוגרפיה, זכויות אדם ועוד.
אודות
יניב אופק הוא עו"ד ומזרחן במקצועו, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים, וגם שימש בעבר כאיש הלשכה המשפטים במועצה לביטחון לאומי במשרדי ראש הממשלה. יניב הוא מרצה בחסד, ובין הרצאותיו הרבות ניתן למצוא נושאים מגוונים אשר מרתקים את רובנו, אך כמעט לאיש מאיתנו אין את התשובות שיש ליניב אופק.
עו"ד אופק הוא מרצה נלהב אשר מספר את סיפורם של אירגוני הטרור מזויות שונות, ועוסק בחוסן הביטחוני לאומי של ישראל. את הרצאותיו הוא משתדל להעביר בצורה קלילה תוך שילוב של אלמנטים הומוריסטים. יניב השתתף בגיבוש המסקנות ליישום וועדת אור והיה חלק מהיוזמה של בניית גדר ההפרדה בירושלים.
מסלול חייו של יניב אופק הובילו אותו לכך שכיום, מלבד היותו מזרחן, הוא מתמחה בכל הקשר לארגוני הטרור השונים, אשר מאיימים על אורח חייהם של אזרחי ישראל. עו"ד אופק פרסם 39 מאמרים אשר עוסקים בתחומי ההתמחות שלו, יחסי הכוחות במזרח התיכון.
מתוקף תפקידו לשעבר בתור איש הלשכה המשפטית במועצה לביטחון לאומי נחשף יניב לחיים שמאחורי הקלעים. בהרצאותיו עוסק יניב אופק בעיקר בחוסן והביטחון הישראלי, כשמדובר באיומים חיצוניים כמו ארגוני טרור, איומים פנימיים (העלאת מיסים של הממשלה לדוגמא) וכמובן גם באיום האיזורי, בו הוא מתמחה.
הרצאות
ישנן מספר הרצאות שמקיים עו"ד יניב אופק, בינהן ניתן למצוא את ההרצאות המוצלחות "עולמו של המתאבד" ו"הזכות לחופש ביטוי מול הסתה לאלימות". בנוסף, ניתן להזמין גם את ההרצאה הסוחפת: "חיזבאללה, פורטרט האירגון" אשר מדברת בעיקר על הפלגים באיסלאם והקונפליקט הבלתי נגמר בין השיעים לבין הסונים.
הרצאה נוספת מדברת על החיים של ערביי ישראל והיהודים בירושלים, כיצד הם מסתדרים, ובה מדבר אופק על גדר הביטחון (שכאמור היה שותף להחלטה על הקמתה) ועל השיקולים שנעשו טרם נבנתה הגדר.
"מצוות הג'יהאד מלחמת הקודש באסלאם" זהו שמה של הרצאה נוספת של יניב, שיכול להתגאות בסיפור על המצווה המקורית שהגיעה מהקוראן, תוך הסתכלות מהצד על התפתחות רעיון הג'יהאד.
הרצאה נוספת של יניב שנחשבת למבוקשת מאוד היא: "ערביי ישראל, מיעוט לאומי מתבדל או משתלב?" אשר מדברת על כשלי ההיערכות והמודיעין באוקטובר של שנת 2000, שבעקבותיה קמה ועדת אור, בה היה שותף.