את ישראל אהרוני לא צריך להכיר לכם. ספרי הבישול של השף מספר אחת בישראל נמצאים בבתים של רבים מאיתנו, כשגם הופעותיו על מסך הטלוויזיה, בתוכניות בישול ואחרות, ראויות לציון. זוהי דמות מרתקת וצבעונית, שחושפת את המאזינים לרזי עולם הבישול במסגרת הרצאותיה.

אודות

ישראל אהרוני נולד ב-1950, כבן למשפחה בוכרית וקשת יום בחיפה. את ההכשרה האקדמית שלו הוא עשה באמסטרדם בתחום אחר לחלוטין – אומנות – ואז נחשף לראשונה לרזי המטבח הסיני. אחר כך, סיפר מה הביא אותו בכלל לבשל: "זו הייתה הפעם הראשונה בחיים שבאמת בישלתי. הבנתי שמי שרוצה לחיות לבד בדירה וגם לאכול, צריך לדעת לבשל משהו, אחרת לא יהיה לו מה לאכול" (ראיון ב"מעריב", 2008).

אהרוני נסע למזרח הרחוק, והחל ללמוד את סודות המטבח הסיני שם. כששב ארצה, פתח שתי מסעדות סיניות ("טאי-צ'י" ו"ין-ינג", שתיהן בתל אביב), ובהמשך גם את מסעדת הגורמה הצרפתית "תפוח זהב" והמסעדה הסינית "פת קואה" בהרצליה. בנוסף לאלה, מעניק אהרוני, עד היום, ייעוץ קולינרי למסעדות שונות בישראל.

במרוצת השנים, פירסם ישראל אהרוני כ-20 ספרי בישול, המציעים מתכונים של מנות בשר, קינוחים, מנות מהמטבח האסייתי, הצרפתי והאיטלקי, מאכלים ישראלים, מאפים – והרשימה עוד ארוכה. הוא כתב טור אוכל הומוריסטי בעיתון "חדשות", בשם "ביקורת ממתקים". מזה כשלושה עשורים, הוא מפרסם, מדי שבוע, טור אוכל ב"ידיעות אחרונות", הכולל בתוכו סיפורי אוכל, כמו גם מתכונים למכביר.

גם הופעותיו הרבות של ישראל אהרוני על המרקע ראויות לציון. בין תכניות הבישול אותן הגיש, ניתן למנות את "דרך האוכל" (יחד עם גברי בנאי), "אהרוני מבשל לחברים", "אהרוני", "ישראל מבשלת", סדנת הבישול "שיעור פרטי" וכן "המסע המופלא של אהרוני וגידי". התוכנית האחרונה, מסע קולינרי ברחבי סין יחד עם גידי גוב, זכתה להצלחה אדירה.

מזה תקופה ארוכה, מעביר ישראל אהרוני סדנאות בישול והרצאות, לרוב לקבוצות קטנות, ומתבל כל מנה בסיפורים מופלאים מכל רחבי העולם. אהרוני ידוע גם בחיבתו למוזיקה, ומתקלט בזמנו הפנוי. הוא נשוי ואב לשלושה ילדים.

ישראל אהרוני נחשב למומחה הקולינרי מספר אחת בישראל, וכזה שיצר במו ידיו תרבות אוכל חדשה. הוא אחד מחלוצי מטבח האיכות בישראל, עם התמחות נרחבת במאפייני המטבח הסיני. זאת, כמובן, לצד הכרה עד רמת היסוד של תרבויות ומדינות בכל רחבי העולם, פועל יוצא של המסעות הרבים שערך במהלך הקריירה הענפה שלו.

הרצאות

הרצאותיו של ישראל אהרוני נחשבות לחוויה עצומה עבור כל מי שלוקח בהן חלק, בין השאר בזכות היכולת המופלאה שלו להעביר את הטעמים, הריחות והמראות, הישר מהמטבח אל אולם ההרצאות. ההרצאות עוסקות בתרבות האוכל העולמית, ובתוכן שזורים סיפורים מרתקים מכל רחבי העולם.

אחת ההרצאות המבוקשות ביותר של ישראל אהרוני היא "דרך המשי". כידוע, זוהי דרך המסחר ותוואי ההליכה שמקשר בין בירת סין הקדומה, "צ'אנג אן", לרומא, דרך אשר חיברה בין תרבויות ובין מזרח למערב. ההרצאה עוסקת באוכל שעבר בדרכים האלה: הקשר שבין הפסטה האיטלקית לאטריות הסיניות, הקשר שבין אוכל בוכארי לאוכל סיני ועוד. ההרצאה מועברת בסגנון הדיבור השוטף ורווי ההומור של אהרוני.